Kapuska, Listenin Zirvesine Oturdu
Dünyaca ünlü gastronomi platformu Taste Atlas, kullanıcı puanlarıyla belirlenen Türkiye’nin en düşük beğeni alan yemekleri listesini açıkladı. Listenin birinci sırasında, yıllardır tartışma konusu olan kapuska yer aldı. Lahananın ana malzeme olduğu yemeğin yine listenin zirvesine yerleşmesi sosyal medyada da gündem oldu. Kapuska, geçtiğimiz yıl açıklanan “Dünyanın En Kötü 100 Yemeği” listesinde de 67. sıraya yerleşmişti.
En Az Beğenilen 10 Türk Yemeği Açıklandı
Taste Atlas’ın değerlendirmelerine göre Türkiye’de en az beğenilen yemekler şöyle sıralandı:
-
Kapuska
-
Beyin salatası
-
Kaymaklı kayısı
-
Kuzu kelle
-
Macun
-
Mıcırık Aşı (Antep)
-
Hoşaf
-
Türlü
-
Etli bamya
-
Tahinli kurabiye
Uzmanlar, listenin tamamen kullanıcı oylarıyla şekillendiğini ve kişisel damak zevklerinin belirleyici olduğunu vurguluyor.
En Çok Beğenilen Yemek: Türk Kahvaltısı
Açıklanan listede Türkiye’nin en çok beğenilen yemeği ise kültürün vazgeçilmezi olan Türk kahvaltısı oldu. Zengin çeşitleriyle göze ve mideye hitap eden kahvaltı, dünya çapında da övgü topluyor. Listenin devamında sokak lezzetlerinden yöresel tatlara kadar birçok favori yemek yer alıyor.
Türkiye’nin En Çok Beğenilen 10 Yemeği
-
Kahvaltı
-
Tombik döner
-
Cağ kebabı
-
Kayseri yağlaması
-
Kalamar tava
-
Samsun pidesi
-
Ciğer sarma
-
Maraş dondurması
-
Döner
-
Mantı
Lezzet çeşitliliğiyle öne çıkan Türkiye mutfağı, yüksek puan alan bu yemeklerle uluslararası gastronomi arenasında adından söz ettirmeyi sürdürüyor.