1800’ü Aşkın Ot ve Lezzeti Aynı Anda Gördüler

Doğada yetişen bin 800’ün üzerinde yenilebilir ot ve bu otlardan yapılan yüzlerce farklı yemek, gastronomi tutkunlarının ilgisine sunuldu. İlk gününde adeta bir lezzet şölenine sahne olan festivalde ot yemeklerine ilgi büyüktü.

Samsun’un Efsane Başkanı Muzaffer Önder, 20. Yılında Özlemle Anıldı!
Samsun’un Efsane Başkanı Muzaffer Önder, 20. Yılında Özlemle Anıldı!
İçeriği Görüntüle

Katılımcılar, Bafra ilçesi Sürmeli Mahallesi’nde yapılan etkinliklerde tadım stantlarını gezdi, çocuklarla birlikte doğada resim yaptı, bilim ve oyun atölyelerine katıldı. Ayrıca kurulan doğal ürünler pazarı da büyük ilgi gördü.

Samsun Gastronomi Turizminde Vites Yükseltiyor

Festival; Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Anadoludakiler ve Samsun Turizmciler Derneği iş birliğiyle organize edildi. Amaç, Samsun’un gastronomi turizmindeki payını büyütmek ve yöresel mutfağı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak.

Lezzet, Kültür ve Eğlence 4 Gün Boyunca Atakum’da

Festivalin resmi açılışı, 30 Mayıs Cuma günü Atakum Çobanlı İskelesi'nde yapılacak. Ardından 1 Haziran Pazar gününe kadar sürecek program boyunca katılımcılar, yarışmalardan atölyelere, söyleşilerden lezzet sunumlarına kadar zengin içeriklerle buluşacak.

Lezzetin ve Doğanın Buluştuğu Festival Türkiye’ye İlham Veriyor

Samsun’un doğasından ilham alarak düzenlenen bu festivale yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her yıl katlanarak artıyor. Otlarla yapılan yöresel yemeklerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı bu etkinlik, hem yerel üreticiyi destekliyor hem de doğaya ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi